Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.

Informacije o naročilu fotografij - pomoč pri naročilu fotografij, kjer se velikost spremeni ali pa ostane enaka

Velikost tiskanih fotografij je odvisna od razmerja med širino in višino naročene foto datoteke. Razmerje med širino in višino je pri digitalni in analogni fotografiji drugačno. Razmerje negativa pri 35 mm analognem fotoaparatu je 2:3. Zaradi tega, recimo, pri tisku na 10 cm širok fotopapir vedno dobimo format 10 x 15 cm. Standardno razmerje fotografij pri digitalnih fotoaparatih je zaradi osnovnih nastavitev načeloma 3:4. Zaradi tega so na 10 cm širok fotopapir natisnjene fotografije vedno formata 10 x 13,5. Višina fotografije bo v tem primeru 10 cm (pri fotografijah v ležečem formatu). Glede na odstopanje v razmerju se lahko dolžina fotografije spremeni, kar se natančno pokaže na podlagi razmerja stranic med tiskom.

Format 3:4:

9ka = 9x11 cm
10ka = 10x13 cm
11ka = 11x15 cm
13ka = 13x17 cm
20ka = 20x27 cm
30ka = 30x40 cm

Če posnetka niste naredili v klasičnem formatu 2:3, a želite fotografije s tem razmerjem stranic (ker bi jih, na primer, radi vstavili v vnaprej pripravljene okvire), vam predlagamo, da pred oddajo naročila fotografije obrežete na želene dimenzije v programu CEWE Fotosvet. Upoštevajte, da boste morali določene dele posnetkov obrezati. Če se ne želite ubadati z obrezovanjem posnetkov, vam priporočamo, da tekom naročanja izberete možnost klasično razmerje stranic. Naš program in spletni urejevalnik bosta s črtami označila tisti del fotografije, ki bo obrezan. Le tako bodo fotografije enake in standardne velikosti. Če pa želite na fotografiji prikazati celoten motiv, potem izberite možnosti Izvirno razmerje stranic. V tem primeru je velikost fotografij enaka razmerju stranic izvirnega posnetka, kar pa je v celot odvisno od tega, s kakšno nastavitvijo ste posnetke naredili (kvadratna, panoramska, standardna in druge).

(Višina fotografij je vedno določena, prilagaja se roli fotopapirja (recimo 10ki), spremeni se le dolžina fotografije).

Če imate vprašanja v zvezi z razmerij stranic, se obrnite na naš Oddelek za pomoč uporabnikom ali pa nas pokličite na 08 205 91 91, od ponedeljka do petka med 08:00 in 17:00 v soboto in nedeljo med 10:00 in 17:00.

Naročite obdelavo fotografij zdaj