FSC® – Forest Stewardship Council®

Trajnost s pečatom kakovosti

Ker naše podjetje spada v industrijo, ki je močno odvisna od papirja, so podnebje in varstvo okolja za nas izjemno pomembne teme.

Forest Stewardship Council AC® (Svet za nadzor gozdov) spodbuja odgovorno upravljanje gozdov po svetu in ponosni smo, da smo pridobili certifikat FSC. To pomeni, da za izdelavo naših izdelkov uporabljamo samo FSC® certificirane materiale – materiale, ki so trajnostno pridobljeni brez škode za gozdove sveta.

Zanašamo se na okolju prijazne materiale

Vsi uporabljeni materiali so izbrani z trajnostnega in trajnega okoljskega vidika. Enako velja za naš papir: že od leta 2013 smo certificirani s FSC®.

Aktivno delujemo na področju varstva okolja in podnebja

Kot ponudnik storitev s FSC® certifikatom, se zavzemamo za aktivno varstvo podnebja in okolja.

Ta certifikat dokumentira, da je naša proizvodna veriga od proizvodnje do nadaljnje predelave, storitev in logistike, brezhibna in tako izpolnjuje visoke standarde FSC®.

Spodbujamo trajnost in varstvo

Aktivno podpiramo svetovno promocijo zglednega gospodarjenja z gozdovi z uporabo FSC® certificiranih materialov za izdelavo naših izdelkov.

Zavezali smo se, da bomo ogljično nevtralni

Kompenziramo emisije CO₂ vseh naših izdelkov, da zagotovimo njihovo oglično nevtralnost – brez dodatnih stroškov za naše stranke. Sodelujemo s projektom Kasigau Wildlife Corridor za obnovo gozdov in za zaščito obstoječih gozdov v Keniji, ki pokrivajo območje pribl. 200 000 hektarjev.

Forest Stewardship Council AC® (FSC®) že od leta 1996 določa in uveljavlja svetovne standarde za vzorno gospodarjenje z gozdovi. Podjetja, ki imajo certifikat FSC® izpolnjujejo zahteve FSC® in so redno pod kontrolo.