Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.
Oče in hči na družinskih počitnicah v Grčiji

Nasveti za urejanje

Oblikovalska ideja za CEWE FOTOKNJIGO: Osebni potovalni dnevnik

Postavitve fotoknjig, tako kot profesionalci - GEO Saison in CEWE sta za vas v okviru skupnega projekta oblikovala posebno CEWE FOTOKNJIGO. Oblikovalci Geo Saison so se lotili počitniških fotografij priznanega reportažnega in popotniškega fotografa Haukeja Dresslerja. Tako je razmeroma hitro in preprosto nastala ideja o popotnem dnevniku. Potopis je kronološka zgodba, ki temelji na fascinantnih, lepih ali preprosto smešnih izkušnjah. Pustite se navdihniti postavitvam, motivom in številnim oblikovalskim nasvetom, ki jih predstavljamo, in ustvarite svoj osebni potovalni dnevnik z našo ujemajočo se knjižno predlogo na koncu tega članka.

Naslovnica potovalnega dnevnika Hauke ​​​​Dresslerja
Ob pogledu na naslovnico nas zanimajo tudi druge podrobnosti.
Sedaj urejam CEWE FOTOKNJIGO

Fotoknjigo ter njeno strukturo in ureditev lahko oblikujemo na več načinov. Odločili smo se za revijalni popotniški dnevnik. Fotoknjigo sestavljajo poglavja, ki so razvrščena po kronološkem zaporedju, torej se začne s prihodom na počitniško lokacijo in konča s potjo domov. Kazalo odraža strukturo foto knjige. Dnevnik potovanja je lahko zelo uporaben tudi kot lahek »foto urnik« za naslednje počitnice. Ne pozabite na primer fotografirati prihoda in odhoda, nastanitve, izletov, priljubljenih krajev in kulinaričnih dobrot, da boste po potovanju imeli dober fotomaterial za izdelavo foto knjige.

Vsako poglavje naj ima naslov. Vsebino na kratko povzemite v podnaslovu. Pokažite različne vrste fotografij s počitnic. Spremenite perspektivo svojih fotografij. Zmešajte portrete, zelo bližnje posnetke in velike pokrajine – vzbudilo bo radovednost. Vendar pazite, da najboljših slik ne uporabite takoj. Kazalo olajša ogled vseh informacij v potovalnem dnevniku in olajša kasnejšo izbiro fotografij. Naš nasvet: Najbolje je, da izbirate skupaj z osebo, ki na dopustu ni fotografirala in vam lahko nevtralno pove, kateri motivi vzbujajo vašo radovednost. To je lahko v veliko pomoč pri vznemirljivi izbiri.

Stran z vsebino iz fotoknjige Haukeja Dresslerja
Za doseganje revijalnega značaja je potrebno pregledno kazalo.

Oblikovalske ideje in dodatni nasveti

Struktura in vidnost

Najpomembneje je, da vnaprej ugotovite osnovno postavitev, strukturo postavitve in se je nato dosledno držite. Znotraj te strukture imate še vedno veliko svobode pri uporabi majhnih trikov, ne da bi knjiga vizualno "razpadla". Na primer, lahko pustite, da se slike delno prekrivajo - to ustvari več ravni. Lahko se malo poigrate s fotografijami in proporci. Pazite le, da ne zakrijete pomembnih elementov slike. Nihče ne mara, da mu na obrazu visi kotiček druge slike.

Fotografski nasvet

Pri skupinskih fotografijah se vedno osredotočite na eno osebo – protagonista fotografije. Skupinska fotografija je videti bolj živahna, če je sestavljena iz več plasti. To lahko storite na primer z globinsko ostrino ali nastavitvijo ljudi. Pri izbiri slik bodite pozorni na spremembe perspektive.

Haukejeva hči uživa v čudovitem razgledu
Pokrajina je čudovita, okolje je čudovito in vreme je tako lepo kot počitnice družine Dressler.

Čas je za selfie

Pokažite svoje najljubše mesto, celo z vseh strani, v vseh podrobnostih. Vendar ne pozabite: zaživela bo le skozi ljudi, skozi vas in vašo družino. To je odličen kraj in priložnost za selfie. Za to vam ni nujno, da uporabljate pametni telefon, kamera bo povsem v redu, če iztegnete roko in jo obrnete.

Fotografski nasvet za kolaže

Oseba v ospredju lahko celo odplakne, kar povzroči napetost in čustva. Bela in modra barva na dvojni strani služita kot povezovalna elementa med ljudmi in kraji.

Hauke ​​ima s hčerko piknik na plaži
Mali prigrizek na plaži.

Naj bo prazen prostor!

Beli prostor – torej bel, prazen prostor na straneh – ni le vrzel, ampak zelo pomemben oblikovalski element sam po sebi. Beli prostori enake velikosti ustvarjajo red in umirjenost v potovalnem dnevniku. Tukaj lahko vidite, da sta pokrajina na levi in ​​kvadratna slika enako oddaljeni od roba kot slika na desni. Te nevidne orientacijske črte dajejo očesu referenčno točko. In ne skoparite s praznim prostorom samo zato, ker želite namestiti več fotografij.

Fotografski nasvet

Poigrajte se z bližnjimi in oddaljenimi posnetki ter elementi – tako kot pri formatih slik. Če želite odkriti nove perspektive, se odpravite na krajši pohod.

Haukejev sin uživa na soncu
Poletje, sonce, morje - popoln družinski dopust.

Pozdrav iz Hollywooda

Pripovedujte prizor, kot bi bil v filmu: s slikami, ki predstavljajo majhen zaplet. Če želite to narediti, lahko tudi povežete del slike z večjo sliko.

Fotografski nasvet

Posnetki proti svetlobi z dolgimi sencami lahko ustvarijo čuden učinek. Poiščite pravo ostrenje in ne izberite prevelike zaslonke.

Hauke ​​​​Dressler posname skupno družinsko fotografijo na pomolu ob sončnem zahodu
Družina Dressler uživa v večernih urah.

Besedilno polje

Na sliki je namenoma postavljen naslov "Zadnji večer". V CEWE programski opremi lahko besedilo - tudi v naslovni vrstici - postavite v besedilno polje in določite barvo ozadja (tukaj: belo). To besedilno polje lahko postavite kamor koli, tudi na sliko. Takšno besedilno polje se obnaša kot neodvisen slikovni element. Besedilo bo vedno berljivo in naslovi bodo bolj vidni.

Fotografski nasvet

Sončni zahod je vedno lep - a slika na levi izžareva napetost zaradi razporeditve v zgornji tretjini fotografije, pa tudi zato, ker je videti, kot da ljudje na sliki "nosijo sonce v rokah". Da bi dosegli ta učinek, morajo biti kamera in ljudje natančno poravnani.

Inspiracija - ideje za darila

Z uporabo vaših osebnih fotografij.