ROMAN RUS: FOTOKNJIGE OBLIKUJEM POČASI IN Z UŽITKOM

Roman Rus je strast do fotografiranja odkril že v srednješolskih letih, ko je bil oblikovalec revije. Prav to ga je navdihnilo, da je za študij izbral grafične in interaktivne komunikacije, ki mu ponuja veliko možnosti za ustvarjalno oblikovanje. Rad tudi potuje in s potovanj prinese veliko dokumentarnih fotografij, vmes tudi kakšno »fletno«, da jo lahko prijavi na natečaj. Pred kratkim se je lotil novega izziva - na zadnjem potovanju v Sarajevo se je začel ukvarjati z analogno fotografijo. Izziv mu je prav dejstvo, da je s številom fotografij na filmu omejen in tako primoran, da preden pritisne sprožilec, resno premisli, kaj bo ujel v objektiv.

Ob listanju CEWE FOTOKNJIGE se vračata v obiskane kraje Ob listanju CEWE FOTOKNJIGE se vračata v obiskane kraje

Pri oblikovanju CEWE FOTOKNJIGE mu je pogodu minimalističen stil. Pavi, da včasih rad izkoristi dve strani za predstavitev ene same fotografije, največkrat s panoramskim motivom. Sam je pristaš obsežnejših fotoknjig, saj mu je glavno vodilo pri oblikovanju fotoknjig manj fotografij na stran, čeprav mora potem dodati še nekaj strani in je zaradi tega fotoknjiga debelejša. Pri oblikovanju upošteva estetski in tematski kriterij, glede na to, kako je potovanje ali dogodek, ki ga je zaznamoval v fotoknjigi, doživel. Tiste najlepše fotografije predstavi na obeh straneh. Izbere pa tudi tiste fotografije, ki so manj kakovostne, ampak mu veliko pomenijo.

Shranite najlepše spomine kot Roman Rus v svoji CEWE FOTOKNJIGI.

Oblikuj fotoknjigo
Profile Icon

ROMAN RUS IN SARA

Roman in Sara sta mlad par, z veliko željo po odkrivanju sveta. Ona navdušena zgodovinarka in ljubiteljica kulture, on strasten fotograf z veseljem do športnih aktivnosti. Potovanja jima omogočajo uresničitev vseh njunih konjičkov.
Homestory Icon

SKUPNA POTOVANJA V CEWE FOTOKNJIGI

Strast do fotografije Romanu omogoča, da doživetja s potovanj ohrani za vedno. Dar za oblikovanje pa mu omogoča, da oblikuje izvrstne fotoknjige, ki se ponašajo z enostavnim, toda svojskim oblikovalskim slogom, ki hkrati deluje enotno in dovršeno.
Vedno si rada vzameta čas, da skupaj prelistata fotoknjigo.

Vedno si rada vzameta čas, da skupaj prelistata fotoknjigo.

Za oblikovanje CEWE FOTOKNJIGE o Malti je bil tudi nagrajen.

Za oblikovanje CEWE FOTOKNJIGE o Malti je bil tudi nagrajen.

Obujanje spominov na potovanje po Malti.

Obujanje spominov na potovanje po Malti.

»Fotoknjiga je urejen in končen izdelek, kjer so zbrane vse fotografije iz vseh naprav, s katerimi posnamemo fotografije.«

(Roman Rus)
Photobook Icon

POTEPANJE PO MALTI V SLIKI IN ZVOKU

Navdušen fotograf Roman Rus vedno vlači s sabo fotografsko opremo. Natančen dokumentarist in dovršen estet – to lahko o njem zapišemo, ko prelistamo njegovo fotoknjigo.

Poroka, potovanje, družina ali konjički – prelistajte si več kot 1000 CEWE FOTOKNJIG naših strank.

POIŠČITE NAVDIH
Designtips Icon

NASVETI ROMANA RUSA

Roman Rus je sicer oblikoval le nekaj primerov fotoknjig, vendar je njegov slog že takoj na začetku izpilil. Sam pravi, da mu je pri oblikovanju CEWE FOTOKNJIGE pogodu minimalističen stil. Preberite si nekaj koristnih nasvetov Romana Rusa, kako oblikovati fotoknjigo.
FOTOGRAFIJE
Pri oblikovanju fotoknjige raje uporabim manj fotografij na eni strani in na ta račun dodam več strani. Nekatere strani naj vsebujejo le eno fotografijo. Še posebej panoramska fotografija naredi dober vtis, če je čez celo stran.
PAPIR
Izbira fotoknjige s fotopapirjem omogoča zelo kakovosten in plemenit način prikazovanja fotografij.
OBLIKOVANJE
Vedno naredim izbor fotografij, ki največ povedo o vsebini fotoknjige. S temi fotografijami oblikujem nekakšen povzetek vsebine fotoknjige, tako kot indeks, ki smo ga nekoč dobili, ko smo razvili fotografije.

»Ko oblikujete fotoknjigo, jo oblikujte tako, kot je vam najbolj všeč in pri tem uživajte.«

BREZPLAČEN FOTO PROGRAM