MOJCA JEŽ: FOTOKNJIGA JE LOGIČNA NADGRADNJA FOTO ALBUMA

Radovednost vse nas žene naprej in spodbuja k ustvarjanju in raziskovanju. Ustvarjanje in raziskovanje spremljata Mojco Jež že od malega, ko jo je zanimalo risanje, pa tudi slovenščina oziroma zgodbe, romani in knjige. Potem pa je dala prednost znanosti, natančneje biotehnologiji. Že leta pa je predana tudi fotografiji. Slednjo dojema kot medij, s katerim ohranjamo spomine. Veselje do fotografiranja ji je vlil oče, ki se tudi ukvarja s fotografijo. On je bil tisti, ki jo je za fotografiranje navdihnil in jo pri tem tudi spodbujal. Mojca Jež z družino rada potuje. Na prvih potovanjih je fotografiral le njen partner, zdaj pa komaj pride do fotoaparata, ker večino fotografij posname ona. Pri fotografiranju ne uporablja veliko dodatne opreme, fotografira v osnovnem načinu. Fotografij ne obdeluje, ker, kot pravi, ji je za to škoda časa. Všeč ji je, da fotografija ostane taka, kot je, torej neobdelana. Rada ima dokumentacijske fotografije, ki prikazujejo življenje.

Trenutki veselja Trenutki veselja

Posnete fotografije že nekaj časa shranjuje v fotoknjige, ki se jih je nabralo že dobršno število. Pravi, da ji je všeč način, kako lahko vse skupaj urediš, dodaš besedilo in vse skupaj je natisnjeno. »Je to dober sistem, boljši od albuma. Škoda, ker veliko ljudi tega ne pozna. Fotoknjiga je logična nadgradnja fotoalbuma.«

Shranite najlepše spomine kot Mojca Jež v svoji CEWE FOTOKNJIGI.

Oblikuj fotoknjigo
Profile Icon

MOJCA JEŽ

Mojco Jež je radovedni duh pripeljal tudi do fotografiranja in tako skozi objektiv odkriva neznani in znani svet. Rada fotografira na potovanjih in doma, ko kaj prenavljajo, zadnje čase pa rada ujame v foto objektiv hči Petjo. S posnetimi fotografijami je oblikovala že veliko CEWE FOTOKNJIG.
Homestory Icon

TRENUTKI SREČE S HČERJO PETJO

S potovanj po daljnih deželah se je Mojca Jež vedno vrnila s kopico fotografij in pozneje oblikovala CEWE FOTOKNJIGO. Zadnja CEWE FOTOKNJIGA, ki jo je oblikovala, je bila o hčerki Petji, prva z drugačno tematiko.
Mala Petja že zdaj rada gleda knjige, med njimi tudi fotoknjige.

Mala Petja že zdaj rada gleda knjige, med njimi tudi fotoknjige.

Fotoknjige o hčerki Petji so prava zakladnica neprecenljivih spominov.

Fotoknjige o hčerki Petji so prava zakladnica neprecenljivih spominov.

Petji je guganje na malem lesenem konjičku zelo zabavno in vedno se smeji.

Petji je guganje na malem lesenem konjičku zelo zabavno in vedno se smeji.

Mojca Jež je oblikovala tudi foto dnevnik, kjer so zbrane fotografije posnete v enem letu.

Mojca Jež je oblikovala tudi foto dnevnik, kjer so zbrane fotografije posnete v enem letu.

Na knjižni polici se je nabralo že več kot 20 CEWE FOTOKNJIG.

Na knjižni polici se je nabralo že več kot 20 CEWE FOTOKNJIG.

»Fotoknjiga predstavlja dober način za urejanje in tiskanje fotografij, sicer jih ne bi nikoli imela tako lepo urejenih kot v fotoknjigi. Prisili te, da sproti narediš fotoknjigo. Tako ne moreš izgubiti fotografij v elektronski verziji, predvsem pa jo še kdaj pogledaš ali komu pokažeš.«

(Mojca Jež)
Photobook Icon

SPOMINI NA OTROŠTVO ZBRANI V FOTOKNJIGI

Mojca Jež z vso pazljivostjo in ljubeznijo oblikuje fotoknjige s fotografijami male hčere in pri tem dela nekaj neprecenljivega – ohranja spomine na Petjino otroštvo. V njenih fotoknjigah se odzrcalijo avtoričina iskrivost, smisel za detajl in oblikovanje.

Poroka, potovanje, družina ali konjički – prelistajte si več kot 1000 CEWE FOTOKNJIG naših strank.

POIŠČITE NAVDIH
Designtips Icon

NASVETI MOJCE JEŽ

Doma, na knjižni polici, ima Mojca Jež že več kot 20 CEWE FOTOKNJIG. Med njimi so večinoma fotoknjige s potovanj, med zadnjimi pa tudi otroške. Prve informacije o CEWE FOTOKNJIGI je dobila od očeta, ki ji je CEWE FOTOKNJIGO najbolj priporočal. Njo pa sta prepričala kakovost in dizajn. Preberite si nekaj njenih nasvetov.
OBLIKOVANJE
Všeč mi je enostaven stil. Pomembno je, da fotografije pripovedujejo zgodbo, dodatni oblikovalski elementi, kot so denimo okvirji, kliparti ipd., pa niso tako pomembni. Večinoma uporabljam okvirje, besedilo, občasno ozadja v črni barvi. Menim, da so same fotografije dovolj povedne.
PAPIR
Všeč mi je fotoknjiga s fotopapirjem, saj poudari kakovost in plemenitost fotografij. Na fotopapirju so barve odlične, prav tako pa tudi vsi detajli, ki imajo neverjetno globino.
MINI ZGODBA
»Na voljo je široka paleta velikosti CEWE FOTOKNJIG, vendar večinoma izberem velik format fotoknjige, imam pa tudi nekaj kompaktnih panoramskih. Menim, da so lahko tudi manjši formati fotoknjig simpatični.

»Rada imam enostaven dizajn, zato večinoma uporabljam okvirje, besedilo, občasno ozadja v črni barvi. Dobro je, da so na voljo postavitve, ki so že shranjene. Všeč mi je, da je v fotoknjigi glavna fotografija in ne drugi oblikovalski elementi.«

BREZPLAČEN FOTO PROGRAM