VALČI IN RAJKO KORITNIK: CEWE FOTOKNJIGA JE DOBRA POGRUNTAVŠČINA

Daljne dežele, različne kulture in slike neokrnjene narave so prizori, ki se pojavljajo na fotografijah zakonca Koritnik. Zahvaljujoč njunim fotografijam, ki sta jih posnela kot vneta popotnika, se lahko vsi potopimo v svet daljnih dežel. Uigrani dvojici je fotografiranje od nekdaj blizu. »Fotografirala sva še preden sva imela družino. Če sva kam šla, sva fotografirala, ko sva dobila otroka, sva tudi vedno fotografirala. Imamo ogromno foto albumov, fotografirala sva na izletih, počitnicah in potovanjih. Fotografije sva vedno razvijala in jih dajala v foto album, ki jih imava celo zbirko. Vse to smo počeli dokler nisem leta 2012 naredila prve CEWE FOTOKNJIGE o potovanju po Indoneziji. Potem pa je bila vsaka fotoknjiga nadgradnja prejšnje – v oblikovalskem smislu«, nam pove Valči Koritnik o svoji strasti do fotografiranja in shranjevanja fotografij.

CEWE FOTOKNJIGE so prava zakladnica spominov CEWE FOTOKNJIGE so prava zakladnica spominov

Na njuni knjižni polici se baha že več kot 10 CEWE FOTOKNJIG. Najpogosteje sta izbrala fotoknjigo XXL panorama, ker se jima zdi za fotografije s potovanj najbolj primerna. »Vsi čakajo na CEWE FOTOKNJIGO. Ko jo pokaževa, pravijo, da je vrhunska.«

Shranite najlepše spomine kot Valči in Rajko Koritnik v svoji CEWE FOTOKNJIGI.

Oblikuj fotoknjigo
Profile Icon

VALČI IN RAJKO KORITNIK

Ubran zakonski par, ki v prostem času odkriva neznane kotičke sveta, vedno s fotoaparatom v roki. Ko se vrneta s potovanj, skupaj oblikujeta CEWE FOTOKNJIGO.
Homestory Icon

DRAGOCENI SPOMINI S POTOVANJ

Pokrajino, ljudi in čare daljnih dežel skrbno ujameta v foto objektiv. Tako shranita veliko spominov, s potovanj pa si prineseta tudi kakšen spominek, ki krasi njun dom.
Zakonca Koritnik rada skupaj oblikujeta fotoknjige s potovanj.

Zakonca Koritnik rada skupaj oblikujeta fotoknjige s potovanj.

Obujanje spominov na potovanje po Ugandi.

Obujanje spominov na potovanje po Ugandi.

S potovanj prineseta tudi kakšen spominek, ki krasi njun dom.

S potovanj prineseta tudi kakšen spominek, ki krasi njun dom.

Skupaj sta oblikovala že več kot 10 CEWE FOTOKNJIG.

Skupaj sta oblikovala že več kot 10 CEWE FOTOKNJIG.

»CEWE FOTOKNJIGA je ena fantastična zadeva za hranjenje spominov. Nikoli nismo bili pristaši hranjena fotografij na računalniku. Ne pogledaš jih, ker jih je preveč. S fotoknjigo se prihrani prostor v primerjavi s foto albumi.«

(Rajko Koritnik)
Photobook Icon

DOŽIVETJA S POTOVANJ V CEWE FOTOKNJIGI

Zakonca Koritnik imata na potovanjih v roki vsak svoj fotoaparat, ker, kot pravita, imata vsak svoj pogled. Valči Koritnik pa si informacije od vodiča tudi zapiše v beležko, potem pa še v fotoknjigo. Tako je nastala tudi CEWE FOTOKNJIGO o potovanju po Ugandi.

Poroka, potovanje, družina ali konjički – prelistajte si več kot 1000 CEWE FOTOKNJIG naših strank.

POIŠČITE NAVDIH
Designtips Icon

NASVETI VALČI IN RAJKA KORITNIKA

Zakonca Koritnik imata doma že lepo zbirko CEWE FOTOKNJIG. »Najprej sem oblikovala XL CEWE FOTOKNJIGO, potem pa sva se začela posluževati formata XXL panorama. Do zdaj sva oblikovala že več kot 10 CEWE FOTOKNJIG, večino s potovanj, nekaj pa tudi v obliki letne fotoknjige, s pregledom dogodkov v enem obdobju, pa tudi za rojstni dan.« Je že res, da velja, da imajo vsake oči svojega malarja, kot pravi Rajko Koritnik, vendar si kljub temu preberite nekaj koristnih nasvetov Valči in Rajka Koritnika, kako ona dva oblikujeta CEWE FOTOKNJIGO.
FORMAT FOTOKNJIGE
Navdušena sem nad CEWE FOTOKNJIGO XXL panorama. Fotografije pridejo bolj do izraza, so bolj bogate. Priporočam večji format, fotografije se bolje vidijo.
PAPIR
Ko sva odkrila fotopapir in način vezave, naju je le-ta popolnoma prevzel. Poskusila sva mat različico, potem še sijaj različico in pri tej sva ostala.
OBLIKOVANJE
Mnenja sem, da naj bo prva stran v fotoknjigi tista, ki pokaže vtise s potovanj. Na prvi strani je vedno zemljevid, grbi, nekaj splošnih informacij o destinaciji. Fotoknjige ne začnem s fotografijo. Ponujenih postavitev se poslužujem čim manj in zato poskušam biti čim bolj kreativen, čeprav oblikovanje vzame veliko časa.
FOTOGRAFIJE
Fotografije s potovanj, kjer sva mi dva na fotografiji, vneseva na konec fotoknjige. Mnenja sva, da sva midva gosta obiskane destinacije, zato raje fotografirava druge. Ne maram majhnih fotografij v fotoknjigi, ampak raje naj bodo večje, čeprav jih bo na ta račun manj. Skozi fotografije je predstavljeno vse. CEWE FOTOKNJIGE so lahko tako zajetne, da lahko predstaviš vse.
BESEDILO
Fotografijam dodam besedilo, imena in opise obiskanih mest ali pokrajine. Čez nekaj let, ko pogledaš album ali fotoknjigo brez besedila, ne veš več kaj gledaš.
OZADJE
Všeč mi je, da je fotografija na neki podlagi – v najinem primeru v črni barvi. Da ozadje ni čisto črno, naredim tako, da se ozadje na robovih preliva v sivo.

»Program za oblikovanje je zelo enostaven, priročen, fin.«

BREZPLAČEN FOTO PROGRAM