VESNA JAKONČIČ: FOTOKNJIGA JE ZGODBA POLNA SPOMINOV IN ČUSTEV

Vesna Jakončič pravi, da rada veliko ustvarja – riše in fotografira, skupaj z možem pa že od mladih let rada potujeta. Prepotovala sta že velik del sveta in na potovanjih vedno rada veliko fotografira. Zase pravi, da fotografira po svojem občutku in videnju. Čeprav ni nikoli bila na fotografskem tečaju, pa vseeno rada fotografira in ji je lepo, da prinese domov čim več fotografij, ki so zanjo najdražji spomin. Kot je še dodala, je zanjo fotografiranje »način opazovanja, zaznavanja in izražanja. Popelje nas v preteklost, ki smo jo ujeli in tako ponovno obudi naše takratne občutke.«

Jakončič_cewe-fotobuch Neprecenljivi spomini s potovanj v CEWE FOTOKNJIGI

Fotografije je vedno shranjevala v foto albume. Ko pa je ugotovila, da fotoknjige ponujajo boljši način za shranjevanje fotografij, je začela oblikovati fotoknjige. Pravi, da je »fotoknjiga estetsko lepša kot album in je zbirka spominov, ki jo lahko kadarkoli pokažeš prijateljem ali podariš za rojstni dan ali ob kakšni drugi priložnosti.« S CEWE FOTOKNJIGAMI je že večkrat razveselila svojo družino in prijateljice, v zameno pa je dobila obilo hvaležnosti in solz sreče. Poleg vestnega dokumentiranja na potovanjih, rada poprime za fotoaparat tudi doma, ko v foto objektiv ujame razposajene vnuke, družino, naravo in vrt.

Shranite najlepše spomine kot Vesna Jakončič v svoji CEWE FOTOKNJIGI.

Oblikuj CEWE FOTOKNJIGO
Profile Icon

VESNA IN LJUBO JAKONČIČ

Zakonca Jakončič sta par z neizmerno željo po raziskovanju sveta. Imata dve hčeri in pet vnukov, ki ju vsi neskončno osrečujejo.
Homestory Icon

POTOVANJA IN DRUŽINA V CEWE FOTOKNJIGI

»Fotografiraš, če imaš rad življenje, svet, naravo - skozi objektiv vse to uloviš in neseš s sabo. Koliko stvari bi pozabila, če ne bi imela fotografij,« pojasni Vesna Jakončič ob vprašanju od kje njena strast do fotografiranja. S posnetimi fotografijami pa je z veliko vnemo oblikovala že kopico CEWE FOTOKNJIG.
CEWE FOTOKNJIGE so zakladnica z njunih daljnih potovanj in družinskih srečanj.

CEWE FOTOKNJIGE so zakladnica z njunih daljnih potovanj in družinskih srečanj.

Z daljnih dežel rada prineseta tudi kakšen spominek.

Z daljnih dežel rada prineseta tudi kakšen spominek.

Ob gledanju CEWE FOTOKNJIG podoživljata trenutke, ujete na fotografijah.

Ob gledanju CEWE FOTOKNJIG podoživljata trenutke, ujete na fotografijah.

»CEWE FOTOKNJIGA je zgodba polna spominov in čustev, ki jo lahko v vsakem trenutku vzameš v roke.«

(Vesna Jakončič)
Photobook Icon

SPOMINI S POTOVANJA PO JUGU ITALIJE

Vesno Jakončič pri fotografiji navdušuje predvsem to, »da fotografije povedo to, česar besede ne morejo.« Prelistajte njeno CEWE FOTOKNJIGO s potovanja po jugu Italije in se o tem tudi sami prepričajte.

Poroka, potovanje, družina ali konjički – prelistajte si več kot 1000 CEWE FOTOKNJIG naših strank.

POIŠČITE NAVDIH
Designtips Icon

NASVETI VESNE JAKONČIČ

Vesna Jakončič je oblikovala že okoli 40 CEWE FOTOKNJIG, na seznamu za oblikovanje pa jih je še veliko. Zavidljivo število, mar ne? Preberite si nekaj njenih nasvetov, kako oblikuje fotoknjige.
OBLIKOVANJE
Najraje začnem s prazno fotoknjigo. Tudi če nimate izkušenj, boste tako imeli bolj proste roke pri oblikovanju.
FOTOGRAFIJE
Uporabim tudi kakšno fotografijo slabše kvalitete – te oblikujem v manjšem formatu. Pomembno je, da se zaznamuje dogodek. Platnice oblikujem tako, da vsak, ki vidi platnico, takoj ve, kakšna bo zgodba fotoknjige. Oblikujem čim bolj pregledno, s čim večjimi fotografijami.
OZADJA
Menim, da je belo ozadje bolj pregledno. Včasih uporabim tudi tako barvno ozadje, ki se fotografijam najbolj prilega ali se v zgodbi najpogosteje pojavlja. Pazim, da je ozadje tako, da za fotografije ni moteče. Če uporabim za ozadje fotografijo, nastavim njeno prozornost tako, da je vidno, kaj je ozadje in kaj fotografija.
OKVIRJI
Uporabim tudi okvirje fotografij, toda ne preveč. Pomembno je, da pride do izraza fotografija.
BESEDILO
V fotoknjigo vnesem tudi besedilo. Fotografija pove tisto, česar se ne da napisati in obratno. Naj fotoknjigo pregleda še nekdo, predvsem besedilo, da se ne bodo po nepotrebnem pojavili tiskarski škrati.
KLIPARTI
Včasih uporabim tudi kliparte, večinoma pri oblikovanju otroških fotoknjig.

»Pri foto programu mi je všeč, da imaš na izbiro oblikovanje s pomočjo asistenta ali oblikovanje prazne fotoknjige. Za otroške fotoknjige uporabim več klipartov. Zanimivo je, kako se lahko igraš s fotografijami, v fotoprogramu je morje stvari, ki omogočajo neskončne možnosti oblikovanja.«

BREZPLAČEN FOTO PROGRAM