Najbolj pogosto zastavljana vprašanja

Namestitev foto programa Moj CEWE FOTOSVET

Asistent za CEWE FOTOKNJIGO

Oblikovanje CEWE fotoknjige

Nalaganje foto programa s spletne strani  

Če želite zagnati nalaganje s spletne strani, kliknite tukaj. Ponudili se bosta dve možnosti: najprej shranite in potem ročno zaženite namestitev, ali pa takoj zaženite foto program, nakar bo inštalacija stekla samodejno.

a) Ročna namestitev foto programa

Shranite "Moja_CeWe_Fotoknjiga.exe" na svoj računalnik. Nato zaženite namestitev z dvojnim klikom na "Moja_CeWe_Fotoknjiga.exe" (na namizju vašega računalnika). Ko uspešno namestite foto program, lahko takoj začnete z oblikovanjem vaše CEWE FOTOKNJIGE.

b) Samodejna namestitev foto programa

Kliknite "Odpri" in namestitev se bo zagnala samodejno. Odprl se bo CEWE čarovnik za namestitev. Sledite navodilom in, ko bo namestitev končana, lahko takoj začnete z urejanjem svoje CEWE FOTOKNJIGE..

Namestitev foto programa s CD-ja  

Foto program si lahko namestite tudi s CD-ja. Vstavite CD, na katerem se nahaja foto program, v CD enoto in ga shranite na računalnik (namizje). Nato dvokliknite na ikono in nadaljujte s postopkom ročne namestitve (opisano zgoraj v točki a).

Operacijske zahteve  

Foto program "Moj CEWE FOTOSVET" deluje v operacijskih sistemih Microsoft Windows 7, Windows 8 in Windows 10, v Mac OS 10.10 (64Bit) in operacijskem sistemu Linux Kernel 4.4.0 libstc++.so.6.0.19, CXXABI_1.3.7. Sistem mora imeti vsaj 2 GB spomina (RAM), na trdem disku pa je za inštalacijo potrebno približno 5 GB prostora.

Izbiranje / urejanje CEWE fotoknjige  

Izbiranje CEWE fotoknjige

če želite oblikovati svojo foto knjigo, kliknite na namizje za zagon foto programa "Moj CEWE FOTOSVET". Na prvi strani foto programa so prikazane štiri velikosti, ki so na voljo za urejanje CEWE fotoknjige. Nato kliknite na izbrano velikost, nakar se vam bo prikazala ponudba različnih vrst foto knjig. Spet kliknite na izbrano foto knjigo in nato se vam bo prikazalo novo okno "Asistent za CEWE FOTOKNJIGO". Lahko se odločite za pomoč asistenta (s klikom "Uporabi asistenta" se vam bo ponudila možnost, da po vnaprej določenih parametrih foto program samodejno oblikuje foto knjigo), lahko pa zavrnete pomoč asistenta. In začnite ...

Oblikovanje CEWE fotoknjige

Funkcijo "Odpri fotoknjigo" (velja za že prej oblikovane foto knjige, ki jih želite dodelati) najdete na prvi strani foto programa, če kliknete na "Možnosti" in nato tam izberete željeno foto knjigo, ki tse si jo shranili pod željenim imenom, sedaj pa jo želite dopolnite z raznimi besedili in morda novimi fotografijami.

Dobavni rok za CEWE fotoknjigo  

Večina CEWE fotoknjig bo na izbrani naslov dostavljena v roku 7-10 delovnih dni, v primeru, da naročite XL ali foto knjigo na fotopapirju, se ta doba podaljša na 10 do 15 delovnih dni.

Delo z Asistentom  

Gre za specialno funkcijo inteligentnega algoritma, ki oblikuje foto knjigo po parametrih, ki jih zadate vi. Tako je vaša foto knjiga lahko v zelo kratkem roku oblikovana, nato pa jo lahko še dodatno preoblikujete.

Ko enkrat izberete iz bogatega CEWE asortimaja, vam bo asistent še naprej v pomoč. Potem izberite fotografije, ki jih želite imeti v foto knjigi. Potem le potrdite in prvi osnutek vaše foto knjige bo nared. 

Možnosti nastavitev  

Assitent vam ponuja različne možnosti nastavitev:

»Slike«:
- Izberite med različnimi platnicami.

- Assitent bo oblikoval optimalno število strani, ki jih po potrebi lahko spremenite. Imejte v mislih, da je najmanjše število strani 26.

Izberete lahko, koliko fotografij želite imeti na posamezni strani. Pri tem sledite priporočilom, ki vam jih ponuja fot oprogram.

»Nastavitve«:
Samodejna izbira fotografij:
Če so vam vse fotografije v CEWE fotoknjigi v redu, si izberite dizajn oz. obliko. Lahko izberete eno ali več možnosti.

Slike ozadij:
Osnovna stran v foto programu je bela. Asistent bo analiziral vaše fotografije in jim, na podlagi izračunov, določil ujemajoče se barvno ozadje..

Oblikovanje postavitve:
Foto program je nastavljen tako, da so na straneh kar največje slike, poleg tega je mogoče fotografije spreminjati tudi na druge zanimive načine.

Pustite se presenetiti koliko različnih načinov in možnosti vam vaša CEWE FOTOKNJIGA omogoča. Kadarkoli pa lahko stvari tudi ročno spremenite. 

Asistent priporoča  

Asistent vam daje informacije o nastavitvah, ki ste jih naredili po številu slik na strani. Če ste izbrali več fotografij, kot jih po ostalih nameščenih parametrih stane v knjigo, bo asistent samodejno povečal število strani. Število strani se naknadno lahko ponovno zmanjša.

Če boste izbrali več fotografij, kot bi jih stalo na maksimalno število strani, se vam bo pokazal rdeč stolpec, ki opozarja na preveč fotografij.
Nato program ponudi najboljšo rešitev.

Obdelovanje CEWE fotoknjige  

Po končanem delu asistenta, vas naslednji korak odpelje v urejevalnik CEWE fotoknjige. Sedaj lahko izboljšate in, po potrebi, povečate svojo foto knjigo (število strani, npr.). Vse opcije so odprte! Preberite podrobnosti v "Oblikovanje foto knjige brez pomoči Asistenta".

Delo brez pomoči asistenta

Želite oblikovati foto knjigo brez pomoči?

Potem začnite z izbiro platnic in formata, nato pa, ko se vam prikaže okence, ki ponuja pomoč Asistenta, le-to zavrnite ali pa zaprite okno.

Platnena platnica

- Platnena platnica vam je na voljo v 3 barvah (črna, rdeča, modra).

- Na naslovnici je nalepljena izbrana fotografija fiksnih dimenzij.

- Osebno besedilo oz. naslov foto knjige se nahaja pod naslovno fotografijo.

Trda in mehka platnica

- Največje možnosti obdelovanja.

- Fotografija na naslovni strani je popolnoma prilagodljive dimenzije, rotacije, lahko jih je pa tudi več

- Na hrbtu knjige se odtisne ime knjige (enako besedilo kot je navedeno na naslovni strani – naslov).

Podrobnejši opis izdelkov najdete v informacijah o izdelkih.

Postopek:

Zaženite Moj CEWE FOTOSVET foto program in izberite format CEWE fotoknjige. V urejevalniku, na levi strani, boste videli predogled. Po defaultu je pri platnenih platnicah nastavljena črna barva platnic. le-to lahko s klikom na kartico "Dizajn" spremenite v rdečo ali modro. S pomočjo levega klika miške želeno barvo privlecite na knjigo

Naslednji korak je postavitev naslovnice. Kliknite kartico "Uredi".

Sedaj izberite fotografijo za naslovnico. Kliknite na zavihek "Fotografije". Izberite mapo, v kateri ste shranili fotografijo, ki bi jo želeli imeti na naslovnici.

Sledi vnos imena foto knjige v besedilno polje na naslovnici.

Za foto knjigo s trdimi platnicami je postopek podoben, vendar imate več možnosti oblikovanja naslovnice.

Opomba:

Pri mehkih in trdih platnicah lahko okvirček za besedilo premikate prosto po površini. Pozor: pazite, da se okvir za besedilo preveč ne približa robu, saj bi bil v proizvodnem procesu lahko del besedila odrezan.

Nasvet:

Želite bolj individualna ozadja? Ni problema!
Iz vaše mape na levi strani, izberite fotografijo, ki bi jo želeli postaviti kot ozadje, V predogledu slik kliknite z desnim klikom na želeno fotografijo in izberite "Postavi kot ozadje".

Izbira fotografij za CEWE FOTOKNJIGO  

V levem zgornjem delu urejevalnika se nahaja kvadratek z vsebino vašega računalnika. Z dvojnim klikom na posamezno mapo se vsebina te mape (ampak samo datoteke JPEG formata!) prikaže v spodnjem levem kvadratku.

Č eželite nekatere od teh fotografij imeti v CEWE fotoknjigi, so vam na voljo naslednje možnosti:

Željeno fotografijo privlecite v veliko okno urejevalnika, v CEWE fotoknjigo.

S pomočjo hkratnega držanja tipke "CTRL" in levega klikanja na željene fotografije, označite vse fotografije, ki bi jih želeli imeti v foto knjigi in nato kliknite "Dodaj označene".

Nasvet:

Uporabljene fotografije bodo označene z zeleno kljukico.

Opomba:

Če delate s fotografijami z zelo nizko ločljivostjo, se bo znotraj takšne fotografije pojavil trikotnik s klicajem (glej "Preverjanje kakovostifotografij").

Razporedi in ozadja  

S pomočjo številnih ozadij in postavitev lahko svoji knjigi dodate zares originalno noto.
V kartici "Urejanje" boste našli veliko predlogov, ki jih lahko, s pomočjo povleci spusti-funkcije uporabite v svoji foto knjigi.

Vse predloge pa lahko tudi naknadno spremenite.

Nasvet:

V zgornjem meniju izberite "Možnosti" in potem "Urejanje", kjer lahko nastavite nastavive vnešenih fotografij.

Lahko določite optimalno prilagajanje slike okvirju ali okvirja sliki.

V delu "Oblika" boste našli veliko ozadij in postavitev. Tudi tukaj lahko uporabite funkcijo povleci spusti.

Vnos besedila  

Če želite ob fotogafiji dopisati besdilo, kliknite desni klik in izberite "Novo besedili".

Če boste kliknili na ikonico "T" v orodni vrstici urejevalnika, boste prav tako dobili nov okvirček s prostorom za besdilo.

Polje za besedilo lahko povečujete ali zmanjšujete z zadržanim premikajočim se klikom na rob ali kot okvirčka.

Želite zarotirati okvir za besedilo? Z levim klikom na okroglo rotacijsko točko notraj besedilnega okvirja, se vam ponuja tudi možnost obračanja besedilnega polja.

Sedaj se besedilno polje nahaja v željeni poziciji. Z miško kliknite v notranjost okvirja, kjer lahko začnete vpiovati besedilo. Besedilo lahko tudi povečate, mu psremenite barvo, vrsto pisave, vse te funkcije pa se nahajajo v orodni vrstici urejevalnika ali s pomočjo desnega klika miške.
V primeru, da je besedilo preveliko oz. predolgo za okvir, se vam bo prikazalo opozorilo v obliki trikotnika.

Držite se priporočil!

Klicaj se prikaže, ko je besedilo preblizu robu foto knjige. V tem primeru obvezno pomaknite okvir za besedilo stran od roba, saj bi se v nasprotnem primeru lahko zgodilo, da bi se v proizvodnji del besedila odrezal.

Povečevanje, zmanjševanje števila strani  

Pri CEWE fotoknjigi lahko dodajate oz. odvzemate nameščene strani v korakih po 8. Bodite pozorni, da boste, v primeru da oblikujete le 30 strani, nastavili pa ste 34 strani, dobili 4 prazne strani.

Minimalno število strani je 26, maksimalno pa 130 (pri nekaterih foto knjigah tudi 154). Fotoknjižica pa ima lahko največ 50 strani.

Premikanje dvojnih strani  

Če ste oblikovali foto knjigo, fotografije pa si po vrstnem redu ne ustrezajo tako, kot bi želeli, si lahko pomagate tako, da pomikate/med sabo zamenjujete dvojne strani.

Na vrhu urejevalnika boste videli sličice dvojnih strani vaše foto knjige (thumbnails, angl.). Izberite dvojno stran, katri bi želeli zamenjati vrstni red in jo z levim klikom miške preselite na željeno pozicijo. Potem spustite miško.

Želite zares originalno sliko? "Moj CEWE FOTOSVET" vam ponuja naslednje možnosti:

V urejevalniku dvokliknite na fotografijo. Prikazalo se bo novo okno, v katerem boste lahko uporabili različne efekte, od sepie in črnobele fotografije, do risbe in implozije... Če vam je sprememba všeč, kliknite "Uporabi spremembe".

Enako velja za funkcije "Zrcali" in podobne. Vendar opozarjamo: če ne želite nadpisati originalne slike, kliknit "Uporabi učinek samo za to foto knjigo"

Opomba:

"Samodejna korekcija fotografije (to možnost lahko izberete ali prekličete z desnim klikom miške na posamezno fotografijo). Če izberete to možnost, bodo barve fotografije pri izdelavi v laboratoriju, avtomatsko korigirane.

Če ste že sami popravljali barve v katerem drugem urejevalniku fotografij, tukaj OBVEZNO odznačite to možnost, saj bi avtomatski sistem narobe odčital slikovne podatke in barve fotografije več ne bi bile naravnega videza.

Vstavljanje slik

Ali hočete premakiti svoje najljubše slike, kot si želite?

Kliknite na fotografijo in z miškinim kazalcem pojdite na polje okoli izbrane fotografije.Miškin kazalec se spremeni v križec. S pritiskom na gumb miške lahko zdaj prenesete  sliko..
Označene fotografije lahko tudi nenehno vrtite ali spreminjte njihovo  velikost. Z rdeče označenimi koti lahko spreminjate velikost. Okoli točke znotraj slike se slika lahko prosto vrti. Ne pozabite na  kazalnik kakovosti.

Preveri kakovost fotografij  

"Moj CEWE fotosvet" vam ponuja informacije o kakovosti vaših fotografij. Ko fotografijo vstavite v foto knjigo in jo označite, bodite pozorni na obrazek (smiley) v orodni vrstici. če je smeško zelen, je kakovost fotografije dobra, rumen smeško pomeni, da je kakovost nezadovoljujoča, medtem ko rdeč smeško pomeni, da je kakovost fotografije zelo nizka in jo je treba odtrsaniti iz foto knjige, ali pa pomanjšati na velikost, da se prikaže zeleni ali vsaj rumeni smeško.

Pomen barv:

Zelena: Zelo dobra kakovost.
S to fotografijo boste dobili najboljše rezultate.

Svetlo zelena: Zadovoljiva kakovost
Kakovost je v redu in bo videti dobro.

Rumena: Nezadovoljujoča kakovost
Fotografijo zmanjšajte na dimenzije, da se prikaže vsaj svetlo zeleni smeško.

Oranžna: Slaba kakovost
Fotografijo vstavite le, če je zares pomembna za foto knjigo, vendar bo pri natisu prišlo do šumov.

Rdeča: Neprimerna kakovost
Ne uporabite te fotografije, saj bo pri natisu popolnoma izgubila svoj motiv.

Vsebina 

Po oblikovanju CEWE fotoknjige lahko končni rezultat pogledate s klikom na "Predogled".

Odprlo se bo novo okno, v katerem boste, prek celega zaslona, s pomočjo znakov za "naprej", "nazaj", "na začetek" in "na konec", lahko prelistali svojo foto knjigo.

Če se želite iz predogleda vrniti nazaj v urejevalnik, ga zaprete z enostavnim klikom na isti gumb "Predogled".

Informacije o košarici  

Po zaključenem urejanju izdelkov in s klikom na zeleno košarico (ali gumb "Naroči"), se bo prikazala vsebina košarice. Znotraj le-te se nahaja podroben pregled vseh naročenih izdelkov, vključno s številom izdelkov in skupnim zneskom za plačilo

Bi želeli dodati še en izdelek? Potem kliknite ikono za "Začetno stran" na vrhu foto programa.

S funkcijo "Izbriši" izbrišete posamezen izdelek iz košarice.

Če je vse tako, kot ste si zamislili, izberite način naročila. Na koncu kliknite "Zaženi naročilo".

»Moj CEWE FOTOSVET vam ponuja dva načina oddaje naročila:  

Shrani naročilo na CD  

V koraku, kjer se prikaže podroben opis vsebine košarice, so vam spodaj na voljo možnosti za način oddaje naročila. Če želite naročilo shraniti na CD in ga oddati v poslovalnici, označite temu namenjeno pikico. Postopek vas vodi do registracije oz. prijave.

Polja označea z zvezdico (*) so obvezna.

V naslednjem oknu boste izbrali hitrost zapisovanja.

Opomba:

Če foto program ne prepozna vašega zapisovalnika, izdelajte ISO datoteko. ISO datoteka se potem shrani na CD direktno z računalnika.

V žiadnom prípade nenapaľujte ISO súbory. Výrobné centrá ich neprečítajú ani nespracujú.

Ko pripravljate ISO datoteko za naročilo naših otoizdelkov, naredite sledeče:

- - Najprej shranite ISO-datoteko na vaš trdi dik.

- - Odprite program za zapisovanje, npr. "Zapeci sliko na CD" in odprite novo okno. Potem izberite ISO-file in ga odprite. Po odpiranju boste obveščeni, ali naj se zažene postopek zapisovanja. Potrdite.

Po tako izvedenem postopku zapisovanja je CD primeren za odčitanje v laboratoriju.

Pošiljanje naročila preko spleta  

Po kliku "Naroči", se vam bo odprlo okence za registracijo, kjer boste vnesli svoje osebne podatke. Kliknite "Naprej". Ne pozabite, da je od tega koraka naprej potrebna povezanost z internetom. V naslednjem okencu izberite način dostave. Dostava se lahko izvrši na dva načina (ne pri vseh partnerjih); naročilo prevzamete v eni od željenih poslovalnic, ali pa vam naročilo pošljemo na dom

Opomba:

Strošek obdelave naročila je odvisen od načina dostave in količine skupin izdelkov. Naslednje okence je "Splošni prodajni pogoji". Če se z njimi strinjate, trditev označite s kljukico. Kliknite "Naprej".

Shranjevanje in nalaganje foto knjig, ki še niso končane  

Foto knjigo, ki ste jo že oblikovali, lahko ponovno odprete in urejate. Enostavno kliknite na gumb "Podatki" in izberite foto knjigo, ki jo želite odpreti (končnica ".mcf"). Lahko pa tudi v samem urejevalniku kliknete na ikono "Odpri projekt". V naslednjem okencu izberite foto knjigo, ki jo želite odpreti (imeti mora končnico "mcf").

Sistemske zahteve  

- Windows: PC s procesorom Pentium-III ali AMD-Athlon 1 GHz

- Delovni pomnilnik z vsaj 256 MB prostora (RAM)

- grafična kartica vsaj 16 MB in 16,7 mil. barv

- operacijski sistemi Microsoft Windows 2000 ali XP (priporočeno)

- Ločljivost zaslona: vsaj1024 x 768 slikovnih točk

Strinjam se
Na tej strani uporabljamo piškotke za izboljšano uporabniško izkušnjo in analizo obiska. Z nadaljnjo uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.