Klimatsko nevtralna CEWE FOTOKNJIGA

Klimatsko nevtralna
CEWE FOTOKNJIGA

Podjetje CEWE, vodilni proizvajalec fotografij in foto izdelkov, od zdaj izdeluje vse CEWE foto izdelke izključno v klimatsko nevtralnem sodelovanju. Naše podjetje podpira obširen projekt za zaščito ozračja tako, da uravnava produkcijo CO2 emisij, ki vsako leto nastanejo pri tisku CEWE FOTOKNJIG, koledarjev, voščilnic in stenskega dekorja. Projekt »Klimatsko nevtralna CEWE FOTOKNJIGA« je bil prvič predstavljen septembra na sejmu Photokina 2016.

 

Podjetje CEWE se že leta drži strogih pravil pri izdelavi in nenehno skrbi tudi za kakovost ozračja, zato se je pridružilo projektu klimatske nevtralnosti. CEWE FOTOKNJIGA in vsi ostali izdelki blagovne znamke CEWE se od zdaj izdelujejo klimatsko nevtralno na dokazljiv način, pri čemer stranke nimajo nobenih dodatnih stroškov. CEWE v celoti prevzema odgovornost za podnebne spremembe, zato prispeva k zaščiti življenjskega okolja. Nastanek ogljikovih emisij je nadomestilo z izvajanjem projekta Kasigau Wildlife Corridor, katerega glavna skrb je zaščita gozdov v Keniji.

Gozd z dvakratno površino mesta Berlin pod zaščito CEWE

Podjetje CEWE pri izdelavi uporablja papir, zato prevzema odgovornost za okolje tako, da podpira projekt za zaščito gozdov v afriški Keniji. Projekt Kasigau deluje na jugozahodu Kenije in njegov cilj je zaščititi dragocen in ranljiv gozd na površini 200 hektarjev pred požiganjem in krčenjem. Ta površina gozda je enaka dvakratni površini mesta Berlin. Da nadomestimo ogljikove emisije, ki nastanejo pri izdelavi CEWE izdelkov, je treba pogozditi 26 km2 površine, kar je približno 3.700 nogometnih igrišč. Različni projekti vzdrževanja, izobraževanja in pogozdovanja pomagajo pri naravnem zniževanju ogljika v ozračju in hkrati ohranjajo tamkajšnjo biodiverziteto.

Klimatsko nevtralna CEWE FOTOKNJIGA

Glavni cilji projekta


zem klíma neutrál fotokniha
  • Zaščita regionalnih vodnih in zemeljskih virov s pomočjo ohranitve ekosistema.

  • Izobraževanje in ozaveščenje tamkajšnjega prebivalstva o dolgoročni zaščiti obstoječih gozdov.

  • Izgradnja tamkajšnje infrastrukture za približno 118.500 tamkajšnjih prebivalcev.

  • Glavna naloga globalne zaščite podnebja je vzdrževanje stanja pogozdenih površin. 18 % vseh svetovnih emisij CO2 je po podatkih specializirane agencije OZN – Organizacije za prehrano in kmetijstvo, povezanih ravno z gozdovi v Afriki, Aziji in Južni Ameriki.
Strinjam se
Na tej strani uporabljamo piškotke za izboljšano uporabniško izkušnjo in analizo obiska. Z nadaljnjo uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.